Gun jezelf rust, uit rust komt kracht…

Gun jezelf rust, uit rust komt kracht…

Wat doe jij als je het even niet meer weet? Als je twijfelt of je wel op de goede weg zit? Als je je onrustig voelt en niet meer weet wat je moet doen? Als je je focus even kwijt bent en niet meer in verbinding staat met je intuïtie, met je gevoel?

Wat doe jij dan lieve moeder?

Ga je onderzoeken waar dit vandaan komt en heel hard werken om het ‘weg’ te krijgen?
Ga je dit bespreken met mensen om je heen om bevestiging te krijgen dat je het wel goed doet?
Ga je eindeloos piekeren en nadenken over beslissingen die moeten worden gemaakt? Lig je daardoor soms nachten wakker?

Vaak zijn we het bovenstaande gewend om te doen. Ons denken en de geconditioneerde overtuigingen nemen ons gevoel over. Vaak horen we de stemmetjes in ons hoofd vanuit onze opvoeding en daar laten we ons in meeslepen. We blijven in cirkeltjes denken en dit kost enorm veel energie.

Herken je bovenstaande en zou je dit anders willen? Probeer dan eens het tegenovergestelde te doen van wat je altijd deed. Dus in plaats van heel hard werken, nadenken en veel piekeren mag je rust nemen. Jouw gedachten en gevoelens mogen er zijn. Ga je gedachten en gevoelens eens aan en voel wat het met je doet. Wat vertelt het je? Wat heeft mijn lichaam nu nodig? Sta daar eens bij stil.

Je lichaam heeft rust nodig om weer terug te komen in zijn kracht.
Je lichaam heeft rust nodig om weer in verbinding te komen met je intuïtie, je gevoel. Want vanuit rust komt kracht.

Misschien herken je dit wel: je loopt in het bos of over het strand en je voelt je heel fijn. Je bent helemaal in verbinding met jouw authentieke zelf en de beste ideeën of inspiratie stroomt bij je binnen. Opeens weet je wat je het beste kan doen waar je zolang over gepiekerd hebt. Dit is je intuïtie die spreekt! Dit ben jij.

Wat kan je doen om je lichaam rust te geven? Ga verschillende dingen eens uit proberen en ervaar wat bij jou past.

Zo vind ik het heel fijn om een wandeling te maken in de buitenlucht als ik onrust voel. Ook helpt mediteren mij om mijn hoofd leeg te maken.

Ga op onderzoek uit en doe wat goed voelt voor jou. Pas dit niet toe als je onrust voelt, maar probeer deze momenten in jouw dagelijks leven toe te passen. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw batterij opgeladen is, ook als er wat mindere momenten langskomen.

Uiteindelijk heeft iedereen tijd voor deze momenten. Het gaat erom hoe jij zelf omgaat met tijd en wat jij doet met tijd. Maak bewuste keuzes en kies wat goed voelt voor jou.

Wat geeft je rust? Wat ga jij vanaf nog meer doen om meer in verbinding te blijven met jezelf?